­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
П'ятниця, 23 лютого 2018
-------------------------------

Крім яблук, про чию неоціненну користь не перестають ходити легенди, існує ряд інших корисних для здоров'я продуктів, які здатні підвищити імунітет і знизити ризик розвитку простудних захворювань.

1. Йогурт

Пробіотики або «живі культури», які містяться в йогурті, не дають хвороботворним мікробам потрапити в кишечник і шлунково-кишковий тракт. Натуральний йогурт не менш ефективний, ніж таблетки, про що свідчать результати дослідження вчених з Віденського університету в Австрії. Їм вдалося встановити, що щоденне вживання 200 грамів йогурту так само ефективно для підвищення імунітету, як і пробіотики в капсулах.

2. Овес і ячмінь

Овес і ячмінь містять бета-глюкан, тип волокна з антимікробними та антиоксидантними властивостями - більш потужними, ніж ехінацея, стверджують норвезькі вчені. В рамках дослідження на тваринах їм вдалося встановити, що дане з'єднання знижувало ризик розвитку грипу, герпесу і навіть сибірської виразки. Крім того, ці зернові здатні поліпшити загоєння ран і підсилити дію антибіотиків.

3. Часник

Часник - відомий природний імуностимулятор. Він містить активний інгредієнт аліцин, який допомагає боротися з інфекціями і бактеріями.

Щоб довести користь часнику для здоров'я, британські вчені провели дослідження за участю понад 140 осіб, які були розділені на дві групи і вживали плацебо і екстракт часнику протягом 12 тижнів. Та група, яка вживала часник, на 2/3 мала менше шансів захворіти на застуду.

4. Курячий бульйон

Всім нам відомо ще від наших бабусь, що найкращими ліками від застуди є курячий бульйон. Однак мало хто знає, що він здатний не тільки прискорити процес одужання, але і запобігти застуді. Дослідники з університету Небраски встановили, що курячий суп перешкоджає пересуванню запальних білих клітин, які накопичуються в бронхах і викликають симптоми застуди. Крім того, курячий бульйон містить амінокислоту цистеїн, яка за своїм хімічним складом нагадує ліки від бронхіту.

5. Чай

Дослідження Гарвардського університету показало, що чай підвищує імунітет. У ході експерименту було встановлено, що люди, які випивали по 5 чашок чорного чаю в день протягом двох тижнів, мали в десять разів більше інтерферону в крові, ніж ті, хто пив гарячий напій з плацебо. Медики рекомендують випивати кілька чашок чаю в день.

6. Яловичина

Цинк – найважливіший мікроелемент для нормальної роботи імунної системи. В даний час однією з поширених проблем є дефіцит цинку – в особливості серед вегетаріанців і тих, хто скоротив споживання м'яса.

Фахівці називають цю тенденцію несприятливою, адже дефіцит цинку збільшує ризик розвитку інфекцій. Вживання цинку дуже важливе для формування білих кров'яних клітин, які розпізнають і знищують чужорідні бактерії і віруси.

7. Гриби

Сучасні дослідження показують, що гриби збільшують виробництво і активність білих кров'яних клітин, роблячи їх більш агресивними. Це говорить про те, що організм активно бореться з бактеріями і вірусами.

Для максимального ефекту британські фахівці рекомендують вживати в їжу різні гриби, включаючи печериці, шиїтаке, рейши і гливи по 20 грам кілька разів в день.

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.