­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Середа, 23 травня 2018
-------------------------------

Один з найстаріших відомих фруктів, присутній у творах і артефактах багатьох культур і релігій, гранат походить із давньої Персії. Ці багаті поживними речовинами та антиоксидантами плоди з найдавніших часів шанували як символ здоров'я, родючості і вічного життя. Корисні властивості граната пояснюються його хімічним складом.

Це справжнє джерело мінералів, вітамінів і амінокислот. До складу граната входять мінерали: йод, кальцій, залізо, магній, калій. Досить також марганцю, фосфору, міді, хрому, сірки, нікелю; вітамінів: А, В1, В6, В12, В2, С, Е, Р. П’ятнадцяти амінокислот, що входять до складу граната, більше немає в інших фруктах. Половина амінокислот граната міститься в м'ясних продуктах, тому очевидна користь граната, особливо для вегетаріанців. Гранати містять високі рівні флавоноїдів і поліфенолів - потужних антиоксидантів, що забезпечують захист від серцево-судинних захворювань і раку. Склянка гранатового соку містить більше антиоксидантів, ніж червоне вино, зелений чай, чорниця і журавлина.

Увага! Через великий вміст у гранатовому соку різних кислот (щавлевої, винної, борної, яблучної, янтарної) його не рекомендовано приймати в чистому вигляді - слід розводити сік водою в пропорції 1:3. Регулярне споживання соку гранату (30 мл на добу): знижує артеріальний тиск, рівень цукру в крові, рівень поганого холестерину, поліпшує апетит і нормалізує мікрофлору кишковика, підвищує еластичність судин і запобігає їх ламкості, підвищує рівень гемоглобіну в крові, зміцнює імунітет, запобігає розвитку ракових пухлин, стенокардії і серцевих захворювань, хвороби Альцгеймера.

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.