­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Вівторок, 17 липня 2018
-------------------------------

Кожен кухар на домашній кухні знає, що для того, аби страва вийшла смачною, треба не просто знати, як правильно його приготувати, але і вибрати для цього свіжі продукти, які ні в якому випадки не зможуть принести шкоду вашому здоров'ю.

Є кілька критеріїв, яких слід дотримуватися при виборі м'яса:

- характерний колір, наприклад, яловичина - червона, свинина - біло-рожева, баранина - коричнево-червона, телятина - рожева з сіруватим відтінком;

- запах приємний, без сторонніх відтінків;

- жир білого або кремового кольору (яловичий - твердий, не мажеться, а кришиться, свинячий - м'який з рожевим відтінком, баранячий - щільний і не жовтий);

- консистенцію щільну (при натисканні на м'ясо ямка швидко вирівнюється);

- тонку скоринку зверху блідо-рожевого або блідо-червоного кольору.

Доброякісне заморожене м'ясо при постукуванні видає ясний звук, а на дотик тверде. На поверхні зрізів м'ясо червоного кольору з сіруватим нальотом, який йому надають кристали льоду. Якщо до поверхні прикласти палець, має утворитися яскраво-червона пляма.

І останнє, якщо ж ви купили м'ясо і вирішили поставити в морозилку, то пам'ятайте, що розморожувати м'ясо за допомогою мікрохвильової печі або в гарячій воді не можна, бо втрачаються всі водорозчинні солі і вітаміни.

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.