­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Четвер, 20 вересня 2018
-------------------------------

Сушня багата на вітаміни та мікроелементи. Споживання сухофруктів у зимовий період допомагає підтримувати імунітет і поповнювати нестачу необхідних елементів в організмі.

Для того, щоб смакувати корисними напоями протягом тривалого часу, важливо не тільки заготовити сухофрукти, а й знати, як їх зберігати.

Найкраще сухофрукти зберігаються при температурі близько плюс 10 ОC. Тоді комахи-шкідники не розмножуються і не з’являється гниль. Розклавши сушню по бавовняних мішечках, можна сміливо підвішувати їх у найтемнішому місці прохолодної кімнати чи комори.

Якщо забезпечити такі умови для зберігання сушні неможливо, то її варто тримати у кухонній шафі в скляних або бляшаних банках, що щільно закриваються. Поруч бажано поставити сільничку. Сіль вбирає вологу, тому можна буде не турбуватися про захист запасів від гнилі та цвілі. Найважливіше — тара із сухофруктами не повинна мати отворів і щілин, через які швидко проникають шкідники.

Якщо ж запаси сухих фруктів уже заражені комахами, необхідно прожарити сушню в духовці або виставити на сильний мороз. Основна маса комах гине за температури вище плюс 60 ОC і нижче мінус 20 ОC.

А ось у разі, коли комахи окупували запаси, з ними доведеться розпрощатись. Інакше шкідники переселяться на інші харчові продукти, особливо крупи.

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.