­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Неділя, 19 серпня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < липня 2018 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Захворювання суглобів — проблема нашого часу, яка торкається чи не кожного третього українця. Причому хворіють не тільки літні, а й досить молоді люди.

Зазвичай лікують суглоби медикаментозними методами, проте, виявляється, ми можемо допомогти їм і продуктами харчування.

Перший продукт, який допоможе суглобам бути гнучкими, - це мигдаль.

У ньому міститься дуже потужний антиоксидант - вітамін Е. Він захищає наші клітини й зберігає молодість. Потрібно щодня вживати хоча б по 20 г вітаміну Е, й нашим суглобам буде значно легше. Мигдаль можна замінити іншими горіхами в такій самій кількості, наприклад: арахіс, волоські горіхи.

Другий продукт - яблука. Вони містять велику кількість кверцетину, який широко використовують як фармацевтичний препарат для лікування суглобів. Яблучний кверцетин захищає колагенову тканину. Міститься він переважно в шкірці яблука. Колаген — це, власне, те, з чого складаються наші зв’язки, суглобові поверхні. Дуже добре з’їдати 1-2 яблучка на день зі шкіркою.

Людям, які страждають від запалення суглобів, корисно випивати до 1 л яблучного настою. Для цього яблучка дрібно нарізати, залити холодною перевареною водою й настоювати протягом години. Випити упродовж дня.

Третій продукт - морква. Це цінний коренеплід, який містить багато бета-каротину, що захищає суглоби, підтримує їх еластичність. Бета-каротин стійкий до термічної обробки, тому він добре засвоюється як із сирої, так і з вареної моркви. Обов’язково додавати до моркви будь- який жир (ліпше оливкову олію чи сметану), бо бета-каротин - це жиророзчинний вітамін. Частіше готуйте різноманітні салати та інші страви з додаванням моркви.

Четвертий продукт - квасоля. Бажано, щоб квасоля була темних чи червоних сортів. Для того, щоб колагенова тканина добре синтезувалася, оновлювалася, організму потрібен такий елемент, як марганець. Квасоля містить марганцю досить багато. Добова потреба марганцю для людини 5-7 мг, а в 100 г квасолі міститься близько 30. Рекомендують з’їдати по 50-70 г квасолі хоча б двічі на тиждень.

П’ятий продукт — ананаси. Ананас бере участь у синтезі колагену, який відповідає за еластичність і будову наших суглобів і зв’язок, бромелайн - речовину, що захищає суглоби, знімає запальні процеси.

Актуальні новини

КОЛИ МЕДИКИ ПРИЇДУТЬ НА ВИКЛИК

on 16 серпня 2018

Як відомо більшості громадян, швидку допомогу потрібно викликати тоді, коли у цьому справді є необхідність. Попри те, є жителі району,...

У Надточаївці і Соболівці карантин

on 10 серпня 2018

На Шполянщині на загальній площі 10 га запроваджено карантин через поширення американського білого метелика.

До уваги платників податків, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів!

on 10 серпня 2018

З 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів...

Скільки коштують вибори

on 10 серпня 2018

«Дух виборів» уже витає над країною — до них залишився рік. Обрати керманичів для народу — «задоволення», як відомо, небезкоштовне...

Плануйте вихідні

on 10 серпня 2018

З 24 по 26 серпня (п’ятниця — неділя) неробочі дні у зв’язку зі святкуванням 27-ї річниці нашої незалежності. Відпрацьовувати їх,...

Чи погодилася «Укрпошта» з пропозицією матусян

on 06 серпня 2018

Ще у травні «Укрпошта» оголосила про плани зміни формату роботи своїх відділень у селах. Частину відділень, як повідомив у соцмережі...

А на районну лікарню грошей немає?

on 06 серпня 2018

Напружена ситуація з виплатою заробітної плати персоналу Шполянської центральної районної лікарні виникла наприкінці липня.

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.