­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Понеділок, 10 грудня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < листопада 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Захворювання суглобів — проблема нашого часу, яка торкається чи не кожного третього українця. Причому хворіють не тільки літні, а й досить молоді люди.

Зазвичай лікують суглоби медикаментозними методами, проте, виявляється, ми можемо допомогти їм і продуктами харчування.

Перший продукт, який допоможе суглобам бути гнучкими, - це мигдаль.

У ньому міститься дуже потужний антиоксидант - вітамін Е. Він захищає наші клітини й зберігає молодість. Потрібно щодня вживати хоча б по 20 г вітаміну Е, й нашим суглобам буде значно легше. Мигдаль можна замінити іншими горіхами в такій самій кількості, наприклад: арахіс, волоські горіхи.

Другий продукт - яблука. Вони містять велику кількість кверцетину, який широко використовують як фармацевтичний препарат для лікування суглобів. Яблучний кверцетин захищає колагенову тканину. Міститься він переважно в шкірці яблука. Колаген — це, власне, те, з чого складаються наші зв’язки, суглобові поверхні. Дуже добре з’їдати 1-2 яблучка на день зі шкіркою.

Людям, які страждають від запалення суглобів, корисно випивати до 1 л яблучного настою. Для цього яблучка дрібно нарізати, залити холодною перевареною водою й настоювати протягом години. Випити упродовж дня.

Третій продукт - морква. Це цінний коренеплід, який містить багато бета-каротину, що захищає суглоби, підтримує їх еластичність. Бета-каротин стійкий до термічної обробки, тому він добре засвоюється як із сирої, так і з вареної моркви. Обов’язково додавати до моркви будь- який жир (ліпше оливкову олію чи сметану), бо бета-каротин - це жиророзчинний вітамін. Частіше готуйте різноманітні салати та інші страви з додаванням моркви.

Четвертий продукт - квасоля. Бажано, щоб квасоля була темних чи червоних сортів. Для того, щоб колагенова тканина добре синтезувалася, оновлювалася, організму потрібен такий елемент, як марганець. Квасоля містить марганцю досить багато. Добова потреба марганцю для людини 5-7 мг, а в 100 г квасолі міститься близько 30. Рекомендують з’їдати по 50-70 г квасолі хоча б двічі на тиждень.

П’ятий продукт — ананаси. Ананас бере участь у синтезі колагену, який відповідає за еластичність і будову наших суглобів і зв’язок, бромелайн - речовину, що захищає суглоби, знімає запальні процеси.

Актуальні новини

ПРИЙШЛА СУБСИДІЯ. ЯК СПЛАЧУВАТИ СВІЙ ОБОВ’ЯЗКОВИЙ ПЛАТІЖ?

on 06 грудня 2018

Як і в минулих опалювальних сезонах, зекономлену субсидію можна використати для оплати в наступному місяці спожитого понад виділену соціальну норму...

Вікна заплуталися в тендерах, як у тенетах

on 06 грудня 2018

Цьогоріч мало відбутися два тендери на закупівлю вікон для навчальних закладів району. За результатами першого з них придбано та встановлено...

Медсестер бракує, та й лікарів теж

on 06 грудня 2018

Не лише проблемою фінансування переймаються сьогодні у Шполянській центральній районній лікарні. Перед медиками вторинної ланки постала ще й нестача кадрів,...

Воєнком Євген Курбет: «Зберігати спокій і бути пильними»

on 06 грудня 2018

Зберігати спокій, бути пильними та звертатися до військових комісаріатів у разі отримання викликів, закликає черкащан обласний військовий комісар Євген Курбет...

Скільки коштує новорічний ранок

on 06 грудня 2018

До новорічного свята залишається ще майже місяць часу, проте в магазинах вже пропонують барвисті гірлянди, новорічні прикраси і костюми....

Чи не зникнуть соціальні працівники?

on 06 грудня 2018

У більшості сіл району вже звикли, що в сільських радах працюють соціальні працівники від районного центру соціальних служб для сім’ї,...

Як уникнути шахрайства з банківськими картами: українцям дали 5 порад

on 30 листопада 2018

Сьогодні в Україні відбуваються масові шахрайські операції з платіжними картами. На цьому наголосив декан факультету банківського бізнесу Тернопільського національного економічного...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.