­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Четвер, 18 січня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < грудня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Захворювання суглобів — проблема нашого часу, яка торкається чи не кожного третього українця. Причому хворіють не тільки літні, а й досить молоді люди.

Зазвичай лікують суглоби медикаментозними методами, проте, виявляється, ми можемо допомогти їм і продуктами харчування.

Перший продукт, який допоможе суглобам бути гнучкими, - це мигдаль.

У ньому міститься дуже потужний антиоксидант - вітамін Е. Він захищає наші клітини й зберігає молодість. Потрібно щодня вживати хоча б по 20 г вітаміну Е, й нашим суглобам буде значно легше. Мигдаль можна замінити іншими горіхами в такій самій кількості, наприклад: арахіс, волоські горіхи.

Другий продукт - яблука. Вони містять велику кількість кверцетину, який широко використовують як фармацевтичний препарат для лікування суглобів. Яблучний кверцетин захищає колагенову тканину. Міститься він переважно в шкірці яблука. Колаген — це, власне, те, з чого складаються наші зв’язки, суглобові поверхні. Дуже добре з’їдати 1-2 яблучка на день зі шкіркою.

Людям, які страждають від запалення суглобів, корисно випивати до 1 л яблучного настою. Для цього яблучка дрібно нарізати, залити холодною перевареною водою й настоювати протягом години. Випити упродовж дня.

Третій продукт - морква. Це цінний коренеплід, який містить багато бета-каротину, що захищає суглоби, підтримує їх еластичність. Бета-каротин стійкий до термічної обробки, тому він добре засвоюється як із сирої, так і з вареної моркви. Обов’язково додавати до моркви будь- який жир (ліпше оливкову олію чи сметану), бо бета-каротин - це жиророзчинний вітамін. Частіше готуйте різноманітні салати та інші страви з додаванням моркви.

Четвертий продукт - квасоля. Бажано, щоб квасоля була темних чи червоних сортів. Для того, щоб колагенова тканина добре синтезувалася, оновлювалася, організму потрібен такий елемент, як марганець. Квасоля містить марганцю досить багато. Добова потреба марганцю для людини 5-7 мг, а в 100 г квасолі міститься близько 30. Рекомендують з’їдати по 50-70 г квасолі хоча б двічі на тиждень.

П’ятий продукт — ананаси. Ананас бере участь у синтезі колагену, який відповідає за еластичність і будову наших суглобів і зв’язок, бромелайн - речовину, що захищає суглоби, знімає запальні процеси.

Актуальні новини

Шполяни обирають Польщу

on 11 січня 2018

У кількох торгівельних закладах райцентру з початку нового року з’явилися оголошення про те, що на роботу потрібні продавці. У розмові...

Як отримати дозвіл на виїзд за кордон дитини

on 11 січня 2018

«Ми з чоловіком вже 2 роки не живемо разом, офіційно розлучені. Наш спільний син живе зі мною. Аліментів мій колишній...

Новорічна ніч пройшла без пригод

on 04 січня 2018

Якщо хтось зі шполян і хотів поспати в новорічну ніч, то це навряд чи йому вдалося. Адже постріли петард і...

Радіти чи сумувати? Які зміни в життя українців приніс Новий рік?

on 04 січня 2018

Порошенко продовжив мораторій на продаж землі Президент Петро Порошенко підписав закон, що продовжує на 1 рік дію мораторію на продаж чи...

Метереологічна зима на Черкащині поки що так і не розпочалася, - гідрометцентр

on 04 січня 2018

Хоч вже і минув перший зимовий місяць, проте метеорологічна зима так і не розпочалася, — повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій...

Як впливає на Україну трудова міграція

on 04 січня 2018

Чим загрожує Україні виїзд населення за кордон і чому зупинити міграцію не вдасться Позбавити українців необхідності їздити на заробітки обіцяє вже...

Чим нас калічать

on 04 січня 2018

Експерти фармацевтичної галузі б’ють на сполох: ринок заполонили сурогати препаратів, але захиститися від підробки неможливо. Контроль за якістю та безпекою...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.