­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Вівторок, 26 березня 2019
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < лютого 2018 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
      2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Щодня у школі наші діти проводять по сім-вісім годин свого часу. Це найактивніший час доби, коли школярі потребують найбільше енергії, позаяк сприймають навчальний матеріал, бігають, витрачаючи енергію. Через те так важливо, аби вони мали можливість якісно і смачно пообідати. А учні молодших класів — ще й поснідати.

Щодо шкільних обідів можна почути різне, від схвальних відгуків і до критики. Тож редакція вирішила перевірити, наскільки смачні обіди у шполянській школі №1, якими забезпечує учнів районне споживче товариство.

— Дітей ми годуємо відтоді, скільки існує районне споживче товариство, — розповідає голова районного споживчого товариства Наталія Оніщук. — Зараз це учні перших-четвертих класів трьох шкіл нашого міста, а також 27 сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Сніданки й обіди у нас з обов’язковими першими стравами. Обіди безкоштовні для дітей молодших класів, за рахунок міського бюджету, а за сніданки батьки доплачують. І хоч вкластися у невелику суму вартості за існуючих цін непросто, все ж наші кухарі забезпечують збалансоване і калорійне меню. З урахуванням обідів виходить близько чотирьохсот порцій щоденно.

До перерви залишається всього кілька хвилин, з настанням якої на обід поспішать учні третіх і четвертих класів. На довгих столах світлої шкільної їдальні майже все готово. Старший кухар Любов Кравченко подає останні порції гарячої рисової каші з підливою та шматочками м’яса. Тим часом помічник кухаря Наталія Волошина насипає в тарілки молочний суп. Світлана Геращенко роздає чай, розкладає хліб.

— Після другого уроку снідають найменшенькі, учні перших і других класів, під час наступної перерви третьо- і четвертокласники, — пояснює Любов Володимирівна. — Робочий день у нас розпочинається близько 6-ої ранку, а інколи й раніше.

Скажімо, на варенички, які так люблять діти, у працівників їдальні йде більше часу. Такі вони готували на сніданок 11 грудня. Крім них, того дня малеча снідала хлібом з маслом та чаєм. На обід вже був суп молочний з макаронами, гречана каша з курячою відбивною, хліб та чай. Наприкінці минулого тижня на обід пропонувався капусняк, рисова каша з соусом і тефтелею, огірок і хліб.

До слова, обідають тут і вчителі, можна побачити й старшокласників. Починаючи з нинішнього навчального року, до приміщення їдальні перенесли і шкільний буфет.

— В нашому асортименті ви не знайдете заборонених для продажу у шкільних закладах напоїв, чіпсів, фаст-фудів. Натомість пропонуємо котлету або сосиску в тісті, піцу, різноманітну випічку — все виробництва кондитерського цеху кооперативного ресторану «Україна», а також соки, какао, печиво, водичку.

Працівники райст не обмежилися приготуванням їжі для учнів. У тому, що в їдальні чисто і пахне свіжістю, їх заслуга. Напередодні нового навчального року за власний кошт придбали нові тюлі на вікна, стільці, клейонки, щороку міняють посуд — ложки, виделки, стакани, тарілки, чайники.

Антоніна Долина

Актуальні новини

Не густо, але підвищать

on 21 березня 2019

Торік завирував чималий скандал, пов’язаний з «Укрпоштою». Менеджмент компанії проводить низку реформ, в основному пов’язаних зі скороченням числа відділень у...

Що буде з пенсіями членів виборчих комісій?

on 21 березня 2019

Як нараховуватиметься пенсія членам виборчих комісій? Адже у передвиборчий період їм виплачується заробітна плата, а як доводилося чути раніше, пенсія...

Матеріальний стимул

on 21 березня 2019

За даними єдиного обліку багатодітних сімей, в Україні станом на 1 січня їх нараховано понад 334 тисячі. В них...

Перехід на літній час: коли переводимо годинник

on 21 березня 2019

Скоро в Україні відбудеться перехід на літній час. У 2019 переводити годинники потрібно в ніч з 30 на 31 березня...

ЛИШЕ ПЕРЕД ВИБОРАМИ ВСІ ЗГАДУЮТЬ ПРО НАРОД

on 21 березня 2019

Напередодні виборів у наших кандидатів проявляється якась дуже щира любов і велика турбота до малозабезпечених та пенсіонерів. Може, це...

Підживлення озимих по мерзло-талому грунті — чи варто проводити даний агрозахід?

on 14 березня 2019

У ранньовесняний період, як і впродовж зими, першочерговим завданням для кожного агронома є моніторинг стану посівів озимих зернових культур. Наскільки...

Зі шполянських магазинів зникнуть книги скарг?

on 14 березня 2019

6 березня Уряд скасував обов’язкове ведення Книги скарг та пропозицій. Рішення затверджено на засідання Уряду шляхом прийняття постанови КМУ «Про...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.