­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Четвер, 17 січня 2019
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < серпня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Щодня у школі наші діти проводять по сім-вісім годин свого часу. Це найактивніший час доби, коли школярі потребують найбільше енергії, позаяк сприймають навчальний матеріал, бігають, витрачаючи енергію. Через те так важливо, аби вони мали можливість якісно і смачно пообідати. А учні молодших класів — ще й поснідати.

Щодо шкільних обідів можна почути різне, від схвальних відгуків і до критики. Тож редакція вирішила перевірити, наскільки смачні обіди у шполянській школі №1, якими забезпечує учнів районне споживче товариство.

— Дітей ми годуємо відтоді, скільки існує районне споживче товариство, — розповідає голова районного споживчого товариства Наталія Оніщук. — Зараз це учні перших-четвертих класів трьох шкіл нашого міста, а також 27 сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Сніданки й обіди у нас з обов’язковими першими стравами. Обіди безкоштовні для дітей молодших класів, за рахунок міського бюджету, а за сніданки батьки доплачують. І хоч вкластися у невелику суму вартості за існуючих цін непросто, все ж наші кухарі забезпечують збалансоване і калорійне меню. З урахуванням обідів виходить близько чотирьохсот порцій щоденно.

До перерви залишається всього кілька хвилин, з настанням якої на обід поспішать учні третіх і четвертих класів. На довгих столах світлої шкільної їдальні майже все готово. Старший кухар Любов Кравченко подає останні порції гарячої рисової каші з підливою та шматочками м’яса. Тим часом помічник кухаря Наталія Волошина насипає в тарілки молочний суп. Світлана Геращенко роздає чай, розкладає хліб.

— Після другого уроку снідають найменшенькі, учні перших і других класів, під час наступної перерви третьо- і четвертокласники, — пояснює Любов Володимирівна. — Робочий день у нас розпочинається близько 6-ої ранку, а інколи й раніше.

Скажімо, на варенички, які так люблять діти, у працівників їдальні йде більше часу. Такі вони готували на сніданок 11 грудня. Крім них, того дня малеча снідала хлібом з маслом та чаєм. На обід вже був суп молочний з макаронами, гречана каша з курячою відбивною, хліб та чай. Наприкінці минулого тижня на обід пропонувався капусняк, рисова каша з соусом і тефтелею, огірок і хліб.

До слова, обідають тут і вчителі, можна побачити й старшокласників. Починаючи з нинішнього навчального року, до приміщення їдальні перенесли і шкільний буфет.

— В нашому асортименті ви не знайдете заборонених для продажу у шкільних закладах напоїв, чіпсів, фаст-фудів. Натомість пропонуємо котлету або сосиску в тісті, піцу, різноманітну випічку — все виробництва кондитерського цеху кооперативного ресторану «Україна», а також соки, какао, печиво, водичку.

Працівники райст не обмежилися приготуванням їжі для учнів. У тому, що в їдальні чисто і пахне свіжістю, їх заслуга. Напередодні нового навчального року за власний кошт придбали нові тюлі на вікна, стільці, клейонки, щороку міняють посуд — ложки, виделки, стакани, тарілки, чайники.

Антоніна Долина

Актуальні новини

Посилки — по-новому

on 12 січня 2019

З початку року змінилися правила оподаткування товарів, що надходять із-за кордону. Нагадаємо, досі українці могли отримувати скільки завгодно посилок вартістю...

Інформмозаїка

on 12 січня 2019

Проблема з вчителями математики Проблема з кадрами в районі стосується не лише медицини, а й освіти. На одній з нарад в...

До отримувачів субсидії можуть прийти «ревізори»

on 12 січня 2019

Без соціальної підтримки можуть залишитися ті, хто приховує свої справжні доходи, або ті, хто протягом 12 місяців з моменту отримання...

І знову про телефонних шахраїв

on 12 січня 2019

Телефон, як і інтернет, вірний помічник шахраїв. Одна з найшкідливіших схем обману – платні номери. Наприклад, на сайті з продажу...

Завітав Дід Мороз і до РЕМу

on 03 січня 2019

Десятки дітей, дошкільнят і школярів, згуртував новорічний ранок, який відбувся у Шполянському РЕМі. Працівники підприємства проживають як у райцентрі, так...

Чому знову продовжено мораторій на продаж сільгоспугідь

on 27 грудня 2018

Дата «1 січня 2019 року» була прописана у Земельному кодексі як велике очікування: якби був прийнятий закон про обіг земель...

У чому зустрічати 2019 рік

on 27 грудня 2018

Новий рік 2019 буде роком Жовтої Земляної Свині згідно із китайським календарем. Колір свята – від гірчичного до коричневого. Щоб...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.