­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Вівторок, 21 травня 2019
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < червня 2018 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
        1 2 3
4 5 6 7 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Кожен з нас знає, є борщ на плиті – є що їсти. Смачна, корисна, та й до недавнього часу недорога страва.

Та нині, схоже, борщ увійде до списку рідкісних страв, які господині готуватимуть хіба що до свят. Це й не дивно, адже в останні дні ціна на борщові овочі б’є усілякі рекорди. За один кілограм білокачанної просять 27 і більше гривень, тож капустина, вагою понад 2 кілограми, коштує понад 60 гривень. Не по кишені стає борщ й через ціну на цибулю, яка теж зрівнялася з ціною на капусту. Не дешевшають буряки й морква, ціна на які сягає 17 гривень за кілограм.

І це в Шполянському сільськогосподарському районі і зокрема в Шполі. А причина, мабуть, в тому, що все це стало привозним, а не вирощеним на нашій землі. Заготконтору, яку споруджували наші діти й прадіди, розвалили. От і веземо за тридев’ять земель, та ще й дивуємося, чому дорого.

А де ж європейське місто з його зручностями та перевагами? Втім, яке там європейське?!! Це ж про людей треба дбати. А тоді треба буде забути про асфальт і тротуарну плитку. Он про водогін в районі колишнього молокозаводу вже й не згадують.

Втім, нічого дивуватися — дивилися очі, кого вибирали…

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.