­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
П'ятниця, 22 червня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < вересня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30  

У відповідності до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» (далі – Порядок).

Цей Порядок визначає процедуру державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Відтак суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів (далі – оператори ринку), що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності. Це стосується операторів ринку, які провадять діяльність, пов’язану з первинним виробництвом продукції (у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин), транспортуванням (надання послуг з перевезення харчових продуктів), зберіганням харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною, роздрібною торгівлею харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації, закладами громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії, їдальні тощо), виробництвом харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.

Оператори ринку відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють. За виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, передбачений штраф на юридичних осіб у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців — у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат. Для проведення реєстрації потужності необхідно звернутись із заявою згідно з Порядком до територіального органу управління Держпродспоживслужби в районі  за місцем розташування потужності. Реєстрація проводиться безоплатно.

Лариса Погасій, в.о.начальника Шполянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області                                                             

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.