­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Середа, 14 листопада 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < листопада 2018 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Переробні підприємства з 1 січня 2018 року мали відмовитись купувати молоко у селян, бо воно йде переважно низьким, другим сортом. Але ж у нас в області надходить на молокозаводи з приватних подвір’їв 42 відсотки сировини! Понад 20 тисяч домогосподарств мають молочні заробітки і продукти харчування завдяки утриманню 35 тисяч корів.

На рівні держави особисті господарства забезпечують узагалі 73 відсотки молочної сировини. Тож ця соціально скандальна подія — відмова від другосортного молока — вдруге переноситься. Щонайменше до 1 липня.

Згідно з угодою про асоціацію з ЄС, наша країна добровільно взяла на себе зобов'язання привести вимоги до якості молочної сировини у відповідність до чинного в Євросоюзі регламенту №853/2004. Згідно з ним, до перероблення на підприємствах може бути допущене тільки молоко вищого класу (з бактеріальним обсіменінням не більше 100 тис. умовних одиниць на куб. см). Отримати таке можливо при використанні доїльних апаратів, без контакту молока з руками, моментально його охолодивши. У перші 24 години молоко завдяки своїм бактерицидним властивостям зберігає бакчистоту, тож моментальне фільтрування й охолодження надоєного зберігає його якість. Але таку технологію забезпечують сьогодні лише сільгосппідприємства, фермерські господарства. Вихід для населення — молочні кооперативи, обладнані холодильниками заготпункти.

Переробні підприємства наразі виготовляють продукцію і з молока другого сорту. Та заводи, які отримали дозволи на постачання продукції на ринок ЄС, можуть виготовляти сир, масло й іншу молочку за кордон тільки з молока сорту «екстра», інакше на євроринок зась. А такого обмаль.

Посилити вимоги до якості всієї сировини повинен новий стандарт «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». Він мав вступити в дію з 1 січня 2017 року, потім з 1 січня 2018 року, та його знову повернули на доопрацювання в підкомітет «Молоко і молочні продукти», а також перенесли впровадження стандарту на 1 липня 2018 року.

Актуальні новини

В районі нові директори, а в ОТГ — школи

on 01 листопада 2018

Відбулася позачергова 29 сесія районної ради VІІ скликання, яку наприкінці засідання самі ж депутати назвали найкоротшою у році. Можна ще...

Субсидії та «теплі кредити» допоможуть українцям максимально безболісно перейти на нові газові тарифи

on 01 листопада 2018

Щоб полегшити жителям України перехід на нові газові тарифи, Кабмін сьогодні впроваджує стратегію посилення соціального захисту населення. Після тривалих переговорів...

У листопаді істотно подорожчає телефонний зв’язок

on 01 листопада 2018

З 1 листопада в Україні піднімуть ціни на користування стаціонарним телефонним зв’язком. Згідно рішення Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сфері...

Передаємо «естафету» білорусам

on 01 листопада 2018

Українців давно називають «робочими руками» Європи, надто Польщі: там заявляють про два мільйони заробітчан. Утім, схоже на те, що у...

Готуймося до перевірок

on 01 листопада 2018

Наступного року держоргани повинні провести 143,4 тисячі перевірок українського бізнесу. Найактивніше працюватимуть служби з надзвичайних ситуацій, з питань безпеки харчових...

Вартість шполянського овочевого кошика збільшилася на 34%

on 25 жовтня 2018

В Шполянському районі, як здебільшого й на Черкащині, овочевий кошик за рік здорожчав на 34%, або на 10,5 грн. Вартість...

Польща скасувала робочі візи для українців

on 25 жовтня 2018

Польща скасувала робочі візи для українців. Про це повідомляє прикордонна служба Польщі на офіційному сайті strazgraniczna.pl.

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.