­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Середа, 23 травня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < серпня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Переробні підприємства з 1 січня 2018 року мали відмовитись купувати молоко у селян, бо воно йде переважно низьким, другим сортом. Але ж у нас в області надходить на молокозаводи з приватних подвір’їв 42 відсотки сировини! Понад 20 тисяч домогосподарств мають молочні заробітки і продукти харчування завдяки утриманню 35 тисяч корів.

На рівні держави особисті господарства забезпечують узагалі 73 відсотки молочної сировини. Тож ця соціально скандальна подія — відмова від другосортного молока — вдруге переноситься. Щонайменше до 1 липня.

Згідно з угодою про асоціацію з ЄС, наша країна добровільно взяла на себе зобов'язання привести вимоги до якості молочної сировини у відповідність до чинного в Євросоюзі регламенту №853/2004. Згідно з ним, до перероблення на підприємствах може бути допущене тільки молоко вищого класу (з бактеріальним обсіменінням не більше 100 тис. умовних одиниць на куб. см). Отримати таке можливо при використанні доїльних апаратів, без контакту молока з руками, моментально його охолодивши. У перші 24 години молоко завдяки своїм бактерицидним властивостям зберігає бакчистоту, тож моментальне фільтрування й охолодження надоєного зберігає його якість. Але таку технологію забезпечують сьогодні лише сільгосппідприємства, фермерські господарства. Вихід для населення — молочні кооперативи, обладнані холодильниками заготпункти.

Переробні підприємства наразі виготовляють продукцію і з молока другого сорту. Та заводи, які отримали дозволи на постачання продукції на ринок ЄС, можуть виготовляти сир, масло й іншу молочку за кордон тільки з молока сорту «екстра», інакше на євроринок зась. А такого обмаль.

Посилити вимоги до якості всієї сировини повинен новий стандарт «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». Він мав вступити в дію з 1 січня 2017 року, потім з 1 січня 2018 року, та його знову повернули на доопрацювання в підкомітет «Молоко і молочні продукти», а також перенесли впровадження стандарту на 1 липня 2018 року.

Актуальні новини

До уваги читачів!

on 23 травня 2018

Інформацію, опубліковану в газеті «Шполянські вісті» в №№ 96-97 від 23 листопада 2017 року під заголовком «В ТОВ «Маяк -...

ПриЄмно чи ПриЯмно? Шполянські дороги: скільки коштуватиме ремонт?

on 17 травня 2018

Нарікання на якість доріг нерідко можна почути не лише від водіїв, а й пішоходів. І хоча якість доріг у районі,...

Відтепер декларувати треба доходи всієї сім’ї

on 17 травня 2018

Відтепер отримувачі субсидій мають декларувати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.“Мінсоцполітики з 1 травня 2018...

Як зараховується страховий пенсійний стаж

on 17 травня 2018

Коли нам виповнюється 60 років, ми, зазвичай, поспішаємо до Пенсійного фонду. Є необхідний стаж чи немає, працювали офіційно чи нелегально...

Україна – країна великих можливостей

on 17 травня 2018

Напевно, проблемами у житлово-комунальному господарстві у нашій державі вже нікого не здивуєш. Однак дивує, подекуди, халатне ставлення відповідальних за фонд...

Наводять «порядки», а кому з того користь?

on 08 травня 2018

Не перший тиждень свіжу ароматну випічку працівниця районного споживчого товариства реалізує не зі звичного зеленого намету на алеї біля ресторану...

Апельсини дешевші за яблука

on 08 травня 2018

Ціна на яблука у магазинах нині зашкалює. Тим, кому вдалося зберегти фрукти майже до середини травня, у торгових точках райцентру...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.