­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Понеділок, 28 травня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < травня 2018 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Останні приватні оголошення

Щойно завершився у водянському сільгосппідприємстві «Урожай» сезон збирання огірків, як вже понад тиждень тут тривають роботи з заготівлі баклажанів.

Бригада з тридцяти осіб розділяється по рядах, кожен з яких 400 метрів завдовжки. У ящиках, які ще не встигли вантажівкою забрати з поля, красуються один в один розміром і аж вилискують чорно-сині плоди. Спершу їх завантажують у рефрижератор, а далі — доставляють до замовників продукції, однієї з мереж супермаркетів. Як зазначають у товаристві, можлива також реалізація на ринку в райцентрі, як було з огірками.

— На полі мають роботу жителі Водяного та сусідніх сіл Кримок, Товмача, Кавунівки, Лип’янки, Ярославки, Антонівки, Нечаєвого. Дехто з них трудився у нас і торік на збиранні цибулі та капусти, — розповідає агроном господарства Юрій Плосконос. — Для відпочинку працюючих обладнані столи з лавками під накриттям, підвозиться вода, а також обіди. За кілька тижнів, коли дозріють перець, помідори, солодка кукурудза, кількість робітників зросте, адже овочі необхідно буде збирати одночасно.  

На 30-гектарній овочевій ділянці два гектари відведено для баклажанів сорту Алмаз та гібриду Честер. Рослини сягають висотою понад півметра, а до осені, за прогнозами Ю.Б.Плосконоса, кущики мають ще помітно підрости і набути вигляду, подібного до дворічної яблуньки. На кущах і зараз поряд з достиглими плодами видніється чимало цвіту, а вони ж плодоноситимуть ще до осені. У рядках не побачиш жодної бур’янини, на грунті видніються шланги для крапельного поливу та мульчуюча плівка, яка допомагає зберігати вологу, а також сприяє оптимізації температурного режиму в кореневій зоні баклажанів, досить таки теплолюбної культури. Агроном демонструє м’ясисту м’якоть водянських баклажанів, з яких можна приготувати чимало смачних і ситних страв чи заготовки на зиму.

Згідно з прогнозами спеціалістів, урожай синеньких, як їх ще називають у народі за характерний колір плодів, має становити не менше 80 тонн з гектара.

Скажімо, огірків у СТОВ «Урожай» зібрали в межах  70% від запланованого. Та зважаючи на нинішній, як його часом називають, аномальний рік з неприємними погодними сюрпризами, коли більшість людей на городах взагалі не отримали огірків, і такий врожай задовільний.

Ольга Качан

Актуальні новини

Субсидії по-новому

on 24 травня 2018

На який термін призначатиметься Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на відповідний...

До уваги читачів!

on 23 травня 2018

Інформацію, опубліковану в газеті «Шполянські вісті» в №№ 96-97 від 23 листопада 2017 року під заголовком «В ТОВ «Маяк -...

ПриЄмно чи ПриЯмно? Шполянські дороги: скільки коштуватиме ремонт?

on 17 травня 2018

Нарікання на якість доріг нерідко можна почути не лише від водіїв, а й пішоходів. І хоча якість доріг у районі,...

Відтепер декларувати треба доходи всієї сім’ї

on 17 травня 2018

Відтепер отримувачі субсидій мають декларувати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.“Мінсоцполітики з 1 травня 2018...

Як зараховується страховий пенсійний стаж

on 17 травня 2018

Коли нам виповнюється 60 років, ми, зазвичай, поспішаємо до Пенсійного фонду. Є необхідний стаж чи немає, працювали офіційно чи нелегально...

Україна – країна великих можливостей

on 17 травня 2018

Напевно, проблемами у житлово-комунальному господарстві у нашій державі вже нікого не здивуєш. Однак дивує, подекуди, халатне ставлення відповідальних за фонд...

Наводять «порядки», а кому з того користь?

on 08 травня 2018

Не перший тиждень свіжу ароматну випічку працівниця районного споживчого товариства реалізує не зі звичного зеленого намету на алеї біля ресторану...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.