Вівторок, 19 березня 2024
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 

П’ятого березня у Черкасах відбувся традиційний обласний конкурс читців творів Т.Г.Шевченка «Ми з України», організований Черкаським обласним центром народної творчості.

Щорічна літературно-мистецька премія імені Миколи Томенка (далі – Премія) засновується Лип’янською сільською радою з метою пошанування талановитого поета, популяризації його творчості.

Днями у міській бібліотеці Центру культури та дозвілля Шполянської ОТГ відбулося засідання конкурсної комісії з присудження премії імені О. Влизька в галузі літератури.

Внуки завжди радість для стареньких, коли приїздять провідати дідуся й бабусю. Вони й енергійні, й непосидючі. А ще ж в дідуся й бабусі можна можна робити все, що нерідко вдома забороняється батьками. Правда, нерідко від непосидючих, веселих малих бешкетників за цілий день старенькі й втомляються.

У вівторок, 5 грудня, Українське радіо оголосило результати Радіодиктанту національної єдності 2023 року, який писали 27 листопада. Дві учасниці написали радіодиктант без жодної помилки.

Наші читачі цікавляться, як правильно вживати на письмі звертання «Ви» чи «ви», а також як звертатися по імені, у називному чи кличному відмінках.

Днями відомий український гурт «Гайдамаки» презентував свій новий пісенний альбом «Тріумф Слова», в якому усі пісні написані на вірші поетів Розстріляного Відродження.

Галина Собченко понад півстоліття проживає у Шполі. І хоч народилася в Єрках на Катеринопільщині, вважає себе шполянкою, адже тут минула більша частина її життя, тут створила сім’ю і весь вік трудилася на місцевому цукровому заводі. Тепер, на жаль, колишньому.

Небайдужість. Ця риса завжди була притаманна шполянину, педагогу з більш ніж півстолітнім стажем Володимиру Павловичу Кравцю.

оголошення

Нові автомобільні
шини R13-R20
Тел.: 063-693 78 84

Продам мед
соняшниковий
Тел.: 097 18 60 657.
Продам Део Ланос 2004 р.
Бензин+газ-метан.
Тел.: 063-693 78 84

Актуальні новини

В Лебедині перейменують кілька вулиць?

on 15 березня 2024

На минулому тижні в Шполянській міській раді Шполянської ОТГ відбулося засідання робочої групи щодо перейменування топонімічних та географічних об’єктів.

«Найкраща оцінка нашої праці – постійні покупці»

on 15 березня 2024

Нині біля яток з насінням городини та у спеціалізованих магазинах – гаряча пора. Сезон городів розпочинається для багатьох земляків зі...

У дворі добрий пес, але з поганими нервами

on 01 березня 2024

Не дивуйтеся такому заголовку. Такий надпис довелося побачити на воротах одного з дворів жителя м. Шпола. Справа в тому, що,...

Безпілотники — за кошти з держбюджету

on 01 березня 2024

Кабінет Міністрів дозволив Держказначейству проводити видатки на придбання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у...

Хто очолив поліцію Черкащини

on 17 лютого 2024

Тринадцятого лютого, у вівторок, представили нового в.о. начальника ГУНП в Черкаській області Олега Гудиму. Про це повідомили у пресслужбі поліції...

Бракує робочих рук

on 17 лютого 2024

Фермери почали підготовку до посівної, яка цього року додасть нових проблем. Особливо у прифронтових регіонах і тих областях, які межують...

Нові правила оформлення спадщини

on 02 лютого 2024

30 січня 2024 року набули чинності одразу два закони, що змінюють процедуру отримання спадщини в Україні. Зміни в процедурі оформлення...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.