­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Субота, 18 листопада 2017
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < червня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    

Цьогоріч святкуватимуть Масляну з 20 по 26 лютого. Наші предки вірили в те, що саме такі млинцеві бенкети допоможуть весні швидше прокинутися від зимової сплячки і прийти з теплом до людей, а організму перебудуватися гармонійно і налаштуватися на активний лад. Впродовж усього тижня не їли м’ясних страв – тільки молочні продукти і рибу. На свято прийнято було закликати гостей і самим ходити в гості на млинці та інші смаколики.

Головною традицією святкування є опудало Масляної – його споруджували із соломи, вдягали і взували. У перший день таке солом’яне опудало катали на санях по вулицях, а в останній – спалювали на багатті і тим символізували перемогу весни над зимою. У неділю, останній день святкування християни відвідували церкву і просили один в одного прощення, сподіваючись на новий початок, без образ і злості, а ввечері спалювали на вогні солом’яне опудало. Поки опудало горіло, навколо нього водили хоровод.

Млинці подавали як политі олією, так і з різноманітною начинкою. Борошно для майбутніх млинців варто в обов’язковому порядку просіяти перед самим приготуванням – так тісто буде м’якшим і без грудочок. Яйця треба брати свіжі, перед самим введенням в тісто збити, цукор і сіль не відразудодавати в тісто, а попередньо розчинити у воді або молоці.

Спершу змішують рідкі інгредієнти, а потім тонкою цівкою вводять суміш в борошно, при цьому постійно помішуючи майбутню опару для млинців. Масло вводять в тісто останнім – інакше тісто вийде щільним і занадто важким. Якщо цукру буде мало, то тісто вийде з кислинкою, а якщо забагато – то млинці можуть пригоріти.

Випікати млинці на сковорідці з товстим дном і на середньому вогні приблизно по 30 сек. з кожної сторони. Перевертати їх дерев’яною лопаткою і тільки тоді, коли на ньому з’являться перші бульбашки, а край стане коричневим.

Актуальні новини

Поросятко без довідки ветеринара несе небезпеку, або як влада зреагувала на критику ветеранів

on 16 листопада 2017

Минулої суботи і неділі на центральному ринку за участі представників правоохоронних органів, Держпродспоживслужби, лабораторії ветеринарної медицини та районного споживчого товариства...

Годуємо Європу?

on 09 листопада 2017

Експорт харчів та аграрної продукції до країн ЄС нинішнього року порівняно з минулим зріс на 39,8%, сягнувши 4,177 млрд. дол....

У «Престижі» відкриють промтоварний магазин

on 09 листопада 2017

На першому поверсі супермаркету «Престиж» тривають ремонтні роботи. Усі відділи, які працювали на першому поверсі, перенесено на другий. А шполяни...

Школи зобов’язали опублікувати фінансову звітність

on 09 листопада 2017

Школи зобов’язані опублікувати свою фінансову звітність за доходами і видатками до 1 грудня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Європа з’їла наші яйця!

on 09 листопада 2017

Чому різко підскочили ціни? Українці по своїх спорожнілих гаманцях відчули ріст агроекспорту.

Шполянську міськраду визнали порушником закону

on 02 листопада 2017

Виконавчий комітет Шполянської міської ради не провів конкурс на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у межах міста Шпола....

Депутат Богач відщипнув у кума земельку

on 02 листопада 2017

Нещодавно розповсюдилася інформація, що депутат об’єднаної територіальної громади, він же директор СТОВ «Маяк-Агро» (підприємство є складовою частиною СТОВ «ЛНЗ -Агро»)...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.