­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
П'ятниця, 17 серпня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < червня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Цьогоріч святкуватимуть Масляну з 20 по 26 лютого. Наші предки вірили в те, що саме такі млинцеві бенкети допоможуть весні швидше прокинутися від зимової сплячки і прийти з теплом до людей, а організму перебудуватися гармонійно і налаштуватися на активний лад. Впродовж усього тижня не їли м’ясних страв – тільки молочні продукти і рибу. На свято прийнято було закликати гостей і самим ходити в гості на млинці та інші смаколики.

Головною традицією святкування є опудало Масляної – його споруджували із соломи, вдягали і взували. У перший день таке солом’яне опудало катали на санях по вулицях, а в останній – спалювали на багатті і тим символізували перемогу весни над зимою. У неділю, останній день святкування християни відвідували церкву і просили один в одного прощення, сподіваючись на новий початок, без образ і злості, а ввечері спалювали на вогні солом’яне опудало. Поки опудало горіло, навколо нього водили хоровод.

Млинці подавали як политі олією, так і з різноманітною начинкою. Борошно для майбутніх млинців варто в обов’язковому порядку просіяти перед самим приготуванням – так тісто буде м’якшим і без грудочок. Яйця треба брати свіжі, перед самим введенням в тісто збити, цукор і сіль не відразудодавати в тісто, а попередньо розчинити у воді або молоці.

Спершу змішують рідкі інгредієнти, а потім тонкою цівкою вводять суміш в борошно, при цьому постійно помішуючи майбутню опару для млинців. Масло вводять в тісто останнім – інакше тісто вийде щільним і занадто важким. Якщо цукру буде мало, то тісто вийде з кислинкою, а якщо забагато – то млинці можуть пригоріти.

Випікати млинці на сковорідці з товстим дном і на середньому вогні приблизно по 30 сек. з кожної сторони. Перевертати їх дерев’яною лопаткою і тільки тоді, коли на ньому з’являться перші бульбашки, а край стане коричневим.

Актуальні новини

КОЛИ МЕДИКИ ПРИЇДУТЬ НА ВИКЛИК

on 16 серпня 2018

Як відомо більшості громадян, швидку допомогу потрібно викликати тоді, коли у цьому справді є необхідність. Попри те, є жителі району,...

У Надточаївці і Соболівці карантин

on 10 серпня 2018

На Шполянщині на загальній площі 10 га запроваджено карантин через поширення американського білого метелика.

До уваги платників податків, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів!

on 10 серпня 2018

З 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів...

Скільки коштують вибори

on 10 серпня 2018

«Дух виборів» уже витає над країною — до них залишився рік. Обрати керманичів для народу — «задоволення», як відомо, небезкоштовне...

Плануйте вихідні

on 10 серпня 2018

З 24 по 26 серпня (п’ятниця — неділя) неробочі дні у зв’язку зі святкуванням 27-ї річниці нашої незалежності. Відпрацьовувати їх,...

Чи погодилася «Укрпошта» з пропозицією матусян

on 06 серпня 2018

Ще у травні «Укрпошта» оголосила про плани зміни формату роботи своїх відділень у селах. Частину відділень, як повідомив у соцмережі...

А на районну лікарню грошей немає?

on 06 серпня 2018

Напружена ситуація з виплатою заробітної плати персоналу Шполянської центральної районної лікарні виникла наприкінці липня.

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.