Вівторок, 19 березня 2024
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 

Наприкінці минулого року в Україні і зокрема на Черкащині змінився оператор газорозподільних мереж (ГРМ). У зв’язку з розширенням ліцензійної діяльності ТОВ «Газорозподільні мережі України» з першого грудня 2023 року оператором ГРМ, який на території Черкаської області надає послуги з розподілу природного газу, є Черкаська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Кабінет міністрів скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати. Тепер за борги зможуть відключати, скажімо, електроенергію.

Незважаючи на критичний фінансовий стан у Ватутінському комунальному підприємстві теплових мереж, що утворився внаслідок несплати населенням за отримані послуги з постачання теплової енергії, опалювальний сезон у місті триває.  Працівники підприємства вчасно ліквідовують наслідки аварій на зношених теплових мережах та роблять все для того, щоб в оселях містян було тепло. 

В Україні власникам транспортних засобів, автомобілі яких випущені менше 15 років тому, не нараховуватимуть субсидію. Рік випуску транспорту не впливатиме на мопед і причеп, – повідомляють у Пенсійному фонді України.

В Україні запроваджується нова окрема плата за обслуговування внутрішніх газових мереж. Це нововведення викликане вилученням плати за технічне обслуговування із загального тарифу на постачання газу, що означає, що українці незабаром будуть платити додаткову суму спеціально для цієї мети.

Безробітний може розраховувати на отримання субсидії, якщо він перебуває на обліку в Центрі зайнятості, пояснює керівник шполянської пенсійної установи Наталія Бондаренко.

На порозі — опалювальний сезон, тому читачів все більше хвилюють питання призначення субсидій.

На найбільш поширені питання відповідає керівник шполянської пенсійної установи Наталія Бондаренко.

За результатами моніторингу, питна вода у трьох громадах Черкащини не відповідає встановленим нормативам. Про це повідомили у пресслужбі Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Чим ближче до чергового опалювального сезону, тим дорожчими стають дрова та інші засоби для обігріву приміщення. Про це обізнаний кожен добрий господар.

Із 1 липня майже у всіх областях України суттєво зросли тарифи на воду, крім Херсонської, Миколаївської та Харківської. Ціни виросли здебільшого на 32%.

З початком війни в Україні зменшилась кількість різноманітних перевірок. Проте час йде, війна не закінчується, а перевірки потрібно відновлювати, щоб деякі системи працювали коректно. Так уже влітку 2023 року відновиться перевірка лічильників. 

Питання підтримання чистоти у кожному населеному пункті актуальне щодня, а не лише навесні чи восени. У Журавці Шполянської ОТГ нині працюють комунальники КП «Благоустрій», коли є необхідність, в село вирушає техніка комунального підприємства. Проте територія села одна з найбільших у громаді, тож чисто буде не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Стало відомо, що нові суми у платіжках за воду українці побачать уже в червні. Тарифи на централізоване водопостачання і централізоване водовідведення мають зрости в середньому на 30%, поінформували в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Але розмір тарифів водоканалів залежить від особливостей надання послуг та обсягів споживання, кількості споживачів, які користуються послугами за одним договором (абонентським рахунком). А це означає, що суми можуть різнитись між водоканалами і в областях.

Напередодні великодніх свят Шпола причепурилася. На початку квітня довколишня природа оновлюється: наростає свіжа трава, розпускаються листочки на деревах і розквітає все більше квітів. Постаралися й працівники комунального підприємства «Благоустрій» Шполянської ОТГ та працівники інших організацій громади, вийшовши на прибирання післязимових решток на вулицях міста.

оголошення

Нові автомобільні
шини R13-R20
Тел.: 063-693 78 84

Продам мед
соняшниковий
Тел.: 097 18 60 657.
Продам Део Ланос 2004 р.
Бензин+газ-метан.
Тел.: 063-693 78 84

Актуальні новини

В Лебедині перейменують кілька вулиць?

on 15 березня 2024

На минулому тижні в Шполянській міській раді Шполянської ОТГ відбулося засідання робочої групи щодо перейменування топонімічних та географічних об’єктів.

«Найкраща оцінка нашої праці – постійні покупці»

on 15 березня 2024

Нині біля яток з насінням городини та у спеціалізованих магазинах – гаряча пора. Сезон городів розпочинається для багатьох земляків зі...

У дворі добрий пес, але з поганими нервами

on 01 березня 2024

Не дивуйтеся такому заголовку. Такий надпис довелося побачити на воротах одного з дворів жителя м. Шпола. Справа в тому, що,...

Безпілотники — за кошти з держбюджету

on 01 березня 2024

Кабінет Міністрів дозволив Держказначейству проводити видатки на придбання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у...

Хто очолив поліцію Черкащини

on 17 лютого 2024

Тринадцятого лютого, у вівторок, представили нового в.о. начальника ГУНП в Черкаській області Олега Гудиму. Про це повідомили у пресслужбі поліції...

Бракує робочих рук

on 17 лютого 2024

Фермери почали підготовку до посівної, яка цього року додасть нових проблем. Особливо у прифронтових регіонах і тих областях, які межують...

Нові правила оформлення спадщини

on 02 лютого 2024

30 січня 2024 року набули чинності одразу два закони, що змінюють процедуру отримання спадщини в Україні. Зміни в процедурі оформлення...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.