Вівторок, 19 березня 2024
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 

Аварія сталася 10 березня, близько 21-ої години на території Сигнаївки.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Черкаської області.

Укрзалізниця призначила додатковий поїзд №203/204 Дніпро – Ворохта (Івано-Франківська область), який їхатиме містами Черкащини. Поїзд курсуватиме з 1 березня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці «Укрзалізниці».

Послуги таксі у Шполі надають автомобілі кількох власників. Незважаючи на те, що проїзд цим видом транспорту ніколи не був дешевим, з кожним роком популярність його серед жителів Шполи і трьох громад Шполянщини лише зростає. Не секрет, що відчутно вона зросла зокрема відтоді, як селами щоденно припинив курсувати громадський транспорт.

Інцидент стався на дорозі «Золотоноша-Умань» між селами Гусакове та Вільховець. Водійка не впоралась із керуванням. Про це повідомили в пресслужбі ГУНП в Черкаській області.

Минуло чотири місяці з того часу, як всередині вересня минулого року раз на тиждень у села Шполянської громади почали курсувати рейсові автобуси. Незважаючи, що громадський транспорт заїжджає в села всього раз на тиждень, люди дякували місцевій владі. Адже для багатьох з початку повномасштабної війни, відколи автобуси призупинили рух населеними пунктами Шполянщини, доїхати до Шполи і повернутися назад у село стало проблемою.

Аварія сталася 16 січня в Тальному. За інформацією слідства, близько 12 год.46 хв., 84-річний водій автомобіля Renault Logan скоїв наїзд на 78-річну жінку, яка переходила проїжджу частину по пішохідному переходу.

Як повідомляють у Шполянській міській раді, з 8 січня змінився маршрут руху міського автобуса Шпола АС - Забережна з часом відправлення з автостанції Шпола о 6-ій годині 50 хвилин.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 16 грудня, близько 12-ої години у Матусові.

Попередньо правоохоронці встановили, що 52-річний водій автомобіля ЗАЗ VIDA, рухаючись вулицею Заводською, не обрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням, допустивши зіткнення з велосипедистом. Від отриманих травм 91-річний велосипедист загинув на місці події. Медики швидкої допомоги констатували смерть.

Не так давно наше місто сколихнула новина про страшну дорожньо-транспортну аварію, внаслідок якої загинула дитина, що сталася на вулиці Лозуватській. Згаданою дорогою, яка розташована при в’їзді до Шполи з боку Лозуватки, зазвичай рухається багато автотранспорту, серед яких і великоваговий. Нерідко водії порушують швидкісний режим, забуваючи, що в місті не можна їхати з швидкістю понад 50 км/год.

Кабінет міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху, скасувавши поняття “Учбовий транспортний засіб”.

Постанова опублікована на Урядовому порталі.

У Шполі водій в'їхав у металобетонну споруду. Під час ДТП у салоні машини перебувала компанія з трьох людей, кермувальник та двоє пасажирів. За інформацією правоохоронців, усі мали явні ознаки алкогольного сп’яніння.

“Вже скоро в “Дії” запустимо революційну послугу з перереєстрації авто, щоб українці купували та продавали машини всього в кілька кліків. Вже стартував запис на бета-тестування. Долучайтеся, щоб першими перевірити, як працює сервіс”, – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Минулого понеділка на в’їзді в село Тальянки не розминулися вантажівка та легковик. Загинув один із водіїв. Про це повідомили в Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Днями в інтернеті з’явилася інформація про те, що з 10 жовтня квиткова каса залізничної станції Шпола працює щодня (без вихідних) з 8-ї до 20-ї години. Щоправда, закриття зміни, йдеться в повідомленні, відбуватиметься о 19-ій годині 30 хвилин, тож до цього часу потрібно встигнути придбати квиток.

У Шполі в аварії загинув водій: авто з’їхало в кювет і перекинулося.

Аварія сталася 17 вересня близько 9-ї години ранку неподалік Шполи. 38-річний водій автомобіля Daewoo Lanos не впорався з керуванням та з’їхав до кювету, де авто перекинулося.

Питання курсування рейсових автобусів селами трьох громад Шполянщини — одне з найболючіших для місцевих жителів. Час від часу можна почути, як скаржаться на недостатню кількість рейсів міських автобусів і шполяни. Врахувавши побажання жителів міста, у міській раді Шполянської ОТГ поінформували, що з четвертого вересня додався рейсовий маршрут громадського транспорту по місту Шпола АС-17:30 — ЦРЛ (інтернат) - 18:00 (крім суботи та неділі).

Дорожньо-транспортна пригода сталася днями на Звенигородщині біля села Вільховець. За повідомленням пресслужби поліції Черкаської області, 20-річний водій автомобіля Daewoo Lanos не врахував ситуацію на дорозі та не обрав безпечної швидкості. Він зʼїхав на узбіччя, де авто перекинулося. Кермувальник загинув на місці події, а його 15-річну пасажирку з травмами госпіталізували до лікарні. На місці ДТП працювали слідчі. Наразі триває слідство.  

У Звенигородському районі п’яний водій спричинив ДТП. Постраждали два пасажири, серед яких неповнолітня. Про це повідомили в пресслужбі ГУНП у Черкаській області.

Дорожньо-транспортна пригода сталася другого серпня близько 17 години 50 хвилин на перехресті вулиць Героїв Крут та Благодатної на виїзді із Шполи в напрямку Черкас. Попередньо встановлено, що 59-річний водій автомобіля «ВАЗ 2103», рухаючись із другорядної дороги, не надав перевагу в русі водієві автомобіля «Opel Vivaro» та здійснив із ним зіткнення.

Минулої суботи, 22 липня, рятувальники Черкащини пʼять разів залучалися на ліквідацію дорожньо-транспортних пригод.

Днями у Матусові трапилася смертельна аварія.

Чоловік, який перебував за кермом трактора, не впорався із керуванням, внаслідок чого трактор перевернувся у кювет.

Із 10 червня Черкаси сполучатимуть залізницею Київ та Одесу, а також до обласного центру курсуватиме потяг із Івано-Франківська. Про це повідомляють в «Укрзалізниці».

Стартував довгоочікуваний ремонт доріг у Шполі, дочекалися ямкового ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення у частині інших населених пунктів громади. А в Капустиному з року в рік замість ремонту доріг — одні обіцянки. Місцеві жителі бідкаються, що замість асфальтівки при в’їзді до села вже суцільні вибоїни, а людям щодня необхідно добиратися до Шполи і назад.

Два шкільних автобуси передали з громади на потреби ЗСУ, тож нагальною залишається проблема придбання автобуса для перевезення учнів.

Кримки — один з тих населених пунктів Шполянської ОТГ, де дорога, яка сполучає село з Водяним та населеними пунктами сусідньої Лип’янської ОТГ, вкрай потребувала ремонту, а на деяких ділянках було вже важко проїхати. Щойно припинилися тривалі дощі, у перший же погожий день, минулої суботи цю обласну автомобільну дорогу загального користування місцевого значення розпочали ремонтувати.

За два місяці ціни на пальне в Україні знизилися на 10%. Така тенденція збереглася на тлі антиросійських санкцій і довела, що можна жити без російських нафтопродуктів, мати зниження цін і запаси.

На жаль, часто шполяни їдуть до обласного центру не для розваг, а щоб потрапити на консультацію до лікарів. Зокрема до обласної лікарні та обласного онкодиспансеру, які знаходяться майже поруч.

На Черкащині запустили нові залізничні сполучення та оновили деякі старі. Зокрема з 28 лютого на Черкащині курсують приміські потяги з новим сполученням.

Автомобільний тримач – важливий елемент оснащення кожного автомобіля. Кожен автолюбитель може зробити процес водіння комфортним та безпечним завдяки цьому аксесуару. Сьогодні великим попитом користуються моделі кріплень, оснащені бездротовими модулями зарядки, а знайти їх можна тут

Із середини грудня українцям не обов’язково отримувати пластикові бланки документів про право керування транспортним засобом та про його реєстрацію. Тобто буде вибір між послугами: або онлайн-оформлення тільки електронного варіанта водійських прав і техпаспорта, або ж одержання традиційних пластикових бланків названих документів у сервісному центрі МВС.

оголошення

Нові автомобільні
шини R13-R20
Тел.: 063-693 78 84

Продам мед
соняшниковий
Тел.: 097 18 60 657.
Продам Део Ланос 2004 р.
Бензин+газ-метан.
Тел.: 063-693 78 84

Актуальні новини

В Лебедині перейменують кілька вулиць?

on 15 березня 2024

На минулому тижні в Шполянській міській раді Шполянської ОТГ відбулося засідання робочої групи щодо перейменування топонімічних та географічних об’єктів.

«Найкраща оцінка нашої праці – постійні покупці»

on 15 березня 2024

Нині біля яток з насінням городини та у спеціалізованих магазинах – гаряча пора. Сезон городів розпочинається для багатьох земляків зі...

У дворі добрий пес, але з поганими нервами

on 01 березня 2024

Не дивуйтеся такому заголовку. Такий надпис довелося побачити на воротах одного з дворів жителя м. Шпола. Справа в тому, що,...

Безпілотники — за кошти з держбюджету

on 01 березня 2024

Кабінет Міністрів дозволив Держказначейству проводити видатки на придбання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у...

Хто очолив поліцію Черкащини

on 17 лютого 2024

Тринадцятого лютого, у вівторок, представили нового в.о. начальника ГУНП в Черкаській області Олега Гудиму. Про це повідомили у пресслужбі поліції...

Бракує робочих рук

on 17 лютого 2024

Фермери почали підготовку до посівної, яка цього року додасть нових проблем. Особливо у прифронтових регіонах і тих областях, які межують...

Нові правила оформлення спадщини

on 02 лютого 2024

30 січня 2024 року набули чинності одразу два закони, що змінюють процедуру отримання спадщини в Україні. Зміни в процедурі оформлення...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.