­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Понеділок, 28 травня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < травня 2018 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Не раз бувало, що відпочиваючи влітку біля моря, зустрінеш у магазинах на півдні країни продукцію ПрАТ «Шполянський завод продтоварів». Та найдальші куточки України — зовсім не межа, де можна побачити солодощі ТМ «Жайвір» виробництва одного з найвідоміших шполянських підприємств. Халва, козинаки, грильяжі та інша продукція полюбилася і споживачам з Ізраїлю, Молдови, Німеччини, Польщі, Прибалтики, Латвії, Румунії та США.

— На заводі нині трудяться майже 280 працівників, — розповідає директор Олег Кошовий. — Водночас ми запрошуємо жителів міста і району на роботу в кондитерський цех. Нині тут колектив трудиться у дві зміни, однак незабаром плануємо налагодити роботу у три зміни. До слова, останнім часом на нашому підприємстві зросла заробітна плата, поступово оновлюємо обладнання у цехах. Близько півтора року тому у нас встановлена і діє нова сучасна формувальна лінія для виробництва козинаків та грильяжів, яка дозволила частково автоматизувати виробництво, тим самим підвищити ефективність роботи працівників.Також майже рік діє нова формувально-прокаточна машина у халвичному цеху. Обидві вони вітчизняного виробництва. Відтестувавши придбане раніше обладнання, замовили ще й третю лінію для покращення виробництва грильяжів з повітряних зерен рису та кукурудзи.

Як і раніше, виготовляється якісна і смачна продукція у халвичному, майонезному, ковбасному цехах. Надаються послуги із заміни насіння соняшнику та пшениці на продукти їх переробки та ін. (борошно, олію, крупи, макаронні вироби, цукор). І саме така багатопрофільність заводу продтоварів, на думку Олега Миколайовича, дозволяє витримувати конкуренцію на сьогоднішньому ринку харчової продукції.

Так склалося роками, що зазвичай влітку на підприємстві зростає попит на виробництво чіпсів та різноманітних снеків, тоді як в холодну пору року споживачі частіше купують козинаки, іриси та інші закуски до чаю та кави.


Щиро вітаємо усіх працівників харчової промисловості району, колектив, пенсіонерів та акціонерів ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» з професійним святом.

Завдяки вашій самовідданій праці нам вдалося завоювати передові позиції на внутрішньому продовольчому ринку, привернути до себе увагу споживачів за кордонами України. Оновлюється асортимент продукції, поліпшується якість, удосконалюються механізми організації виробництва – і це плоди ваших невтомних зусиль.

Трудівники галузі щодня доводять: харчовик – професія, якою можна пишатися, адже ви докладаєте багато зусиль для задоволення попиту населення на високоякісні харчові продукти.

Міцного вам здоров’я, добра, злагоди, нових трудових звершень!

Від імені адміністрації ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» директор Олег Кошовий


— У кондитерському цеху мають роботу до 70 осіб, — пояснює начальник цеху Любов Садловська. — І ми не проти, аби кількість працюючих зростала. За добу в середньому виготовляється чотири тонни солодкої продукції. Крім козинаків, грильяжів, ірисів, розпочали виробництво також цукерок «LІke» на основі арахісу, грецьких горіхів, кокоса, сухофруктів, какао-порошку та іншої корисної натуральної сировини. Асортимент нашої продукції постійно розширюється і вже днями розпочнемо виготовлення цукерок «Like» на фруктозі.

 Любов Іванівна та її колега, головний технолог Світлана Рожнятовська проводять невелику екскурсію кондитерським цехом, де апетитно пахне щойно увареними козинаками.

— На заводі значна увага приділяється безпечності харчових продуктів, сировини, з якої виготовляються наші смаколики. Для цього задіяна система управління якістю ISO22000:2005, — додає Світлана Юліанівна. — На першому етапі сировина та допоміжні матеріали проходять вхідний контроль в лабораторії підприємства. Далі все це сіється, інспектується, горіхи обсмажуються і вже потім подаються у виробництво. Після чого відбувається уварювання карамельної маси, змішування інгредієнтів відповідно до рецептури, готова продукція потрапляє на формувально-охолоджувально-розрізальну машину. А вже звідти кожна плитка подається на зважування та пакування.

У працівників цеху кожен рух їхніх вправних рук відпрацьований до автоматизму, поряд з досвідченими трудівниками набуває досвіду молодь. Є чому повчитися у бригадирів Валентини Поліщук, Людмили Титаренко, Світлани Іващенко, варників Любові Середюк, Вікторії Кравченко, Світлани Рашевської, Людмили Голобор. Згадані трудівники пройшли всі етапи виробництва у цеху, десятиліттями виготовляючи шполянські ласощі.

Серед тих, хто нещодавно прийнятий на роботу, є люди, які повернулися із закордонних заробітків. Вочевидь, оцінили той важливий фактор, що на заводі продтоварів регулярно виплачується заробітна плата та кожен працівник має оплачувану відпустку, соціально захищений.

Ольга Качан

   

Актуальні новини

Субсидії по-новому

on 24 травня 2018

На який термін призначатиметься Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на відповідний...

До уваги читачів!

on 23 травня 2018

Інформацію, опубліковану в газеті «Шполянські вісті» в №№ 96-97 від 23 листопада 2017 року під заголовком «В ТОВ «Маяк -...

ПриЄмно чи ПриЯмно? Шполянські дороги: скільки коштуватиме ремонт?

on 17 травня 2018

Нарікання на якість доріг нерідко можна почути не лише від водіїв, а й пішоходів. І хоча якість доріг у районі,...

Відтепер декларувати треба доходи всієї сім’ї

on 17 травня 2018

Відтепер отримувачі субсидій мають декларувати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.“Мінсоцполітики з 1 травня 2018...

Як зараховується страховий пенсійний стаж

on 17 травня 2018

Коли нам виповнюється 60 років, ми, зазвичай, поспішаємо до Пенсійного фонду. Є необхідний стаж чи немає, працювали офіційно чи нелегально...

Україна – країна великих можливостей

on 17 травня 2018

Напевно, проблемами у житлово-комунальному господарстві у нашій державі вже нікого не здивуєш. Однак дивує, подекуди, халатне ставлення відповідальних за фонд...

Наводять «порядки», а кому з того користь?

on 08 травня 2018

Не перший тиждень свіжу ароматну випічку працівниця районного споживчого товариства реалізує не зі звичного зеленого намету на алеї біля ресторану...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.