­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Неділя, 18 листопада 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < березня 2018 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
      1 2 3 4
5 6 7 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Не раз бувало, що відпочиваючи влітку біля моря, зустрінеш у магазинах на півдні країни продукцію ПрАТ «Шполянський завод продтоварів». Та найдальші куточки України — зовсім не межа, де можна побачити солодощі ТМ «Жайвір» виробництва одного з найвідоміших шполянських підприємств. Халва, козинаки, грильяжі та інша продукція полюбилася і споживачам з Ізраїлю, Молдови, Німеччини, Польщі, Прибалтики, Латвії, Румунії та США.

— На заводі нині трудяться майже 280 працівників, — розповідає директор Олег Кошовий. — Водночас ми запрошуємо жителів міста і району на роботу в кондитерський цех. Нині тут колектив трудиться у дві зміни, однак незабаром плануємо налагодити роботу у три зміни. До слова, останнім часом на нашому підприємстві зросла заробітна плата, поступово оновлюємо обладнання у цехах. Близько півтора року тому у нас встановлена і діє нова сучасна формувальна лінія для виробництва козинаків та грильяжів, яка дозволила частково автоматизувати виробництво, тим самим підвищити ефективність роботи працівників.Також майже рік діє нова формувально-прокаточна машина у халвичному цеху. Обидві вони вітчизняного виробництва. Відтестувавши придбане раніше обладнання, замовили ще й третю лінію для покращення виробництва грильяжів з повітряних зерен рису та кукурудзи.

Як і раніше, виготовляється якісна і смачна продукція у халвичному, майонезному, ковбасному цехах. Надаються послуги із заміни насіння соняшнику та пшениці на продукти їх переробки та ін. (борошно, олію, крупи, макаронні вироби, цукор). І саме така багатопрофільність заводу продтоварів, на думку Олега Миколайовича, дозволяє витримувати конкуренцію на сьогоднішньому ринку харчової продукції.

Так склалося роками, що зазвичай влітку на підприємстві зростає попит на виробництво чіпсів та різноманітних снеків, тоді як в холодну пору року споживачі частіше купують козинаки, іриси та інші закуски до чаю та кави.


Щиро вітаємо усіх працівників харчової промисловості району, колектив, пенсіонерів та акціонерів ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» з професійним святом.

Завдяки вашій самовідданій праці нам вдалося завоювати передові позиції на внутрішньому продовольчому ринку, привернути до себе увагу споживачів за кордонами України. Оновлюється асортимент продукції, поліпшується якість, удосконалюються механізми організації виробництва – і це плоди ваших невтомних зусиль.

Трудівники галузі щодня доводять: харчовик – професія, якою можна пишатися, адже ви докладаєте багато зусиль для задоволення попиту населення на високоякісні харчові продукти.

Міцного вам здоров’я, добра, злагоди, нових трудових звершень!

Від імені адміністрації ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» директор Олег Кошовий


— У кондитерському цеху мають роботу до 70 осіб, — пояснює начальник цеху Любов Садловська. — І ми не проти, аби кількість працюючих зростала. За добу в середньому виготовляється чотири тонни солодкої продукції. Крім козинаків, грильяжів, ірисів, розпочали виробництво також цукерок «LІke» на основі арахісу, грецьких горіхів, кокоса, сухофруктів, какао-порошку та іншої корисної натуральної сировини. Асортимент нашої продукції постійно розширюється і вже днями розпочнемо виготовлення цукерок «Like» на фруктозі.

 Любов Іванівна та її колега, головний технолог Світлана Рожнятовська проводять невелику екскурсію кондитерським цехом, де апетитно пахне щойно увареними козинаками.

— На заводі значна увага приділяється безпечності харчових продуктів, сировини, з якої виготовляються наші смаколики. Для цього задіяна система управління якістю ISO22000:2005, — додає Світлана Юліанівна. — На першому етапі сировина та допоміжні матеріали проходять вхідний контроль в лабораторії підприємства. Далі все це сіється, інспектується, горіхи обсмажуються і вже потім подаються у виробництво. Після чого відбувається уварювання карамельної маси, змішування інгредієнтів відповідно до рецептури, готова продукція потрапляє на формувально-охолоджувально-розрізальну машину. А вже звідти кожна плитка подається на зважування та пакування.

У працівників цеху кожен рух їхніх вправних рук відпрацьований до автоматизму, поряд з досвідченими трудівниками набуває досвіду молодь. Є чому повчитися у бригадирів Валентини Поліщук, Людмили Титаренко, Світлани Іващенко, варників Любові Середюк, Вікторії Кравченко, Світлани Рашевської, Людмили Голобор. Згадані трудівники пройшли всі етапи виробництва у цеху, десятиліттями виготовляючи шполянські ласощі.

Серед тих, хто нещодавно прийнятий на роботу, є люди, які повернулися із закордонних заробітків. Вочевидь, оцінили той важливий фактор, що на заводі продтоварів регулярно виплачується заробітна плата та кожен працівник має оплачувану відпустку, соціально захищений.

Ольга Качан

   

Актуальні новини

Між Буртами та Цвітківським відділенням відремонтували дорогу

on 15 листопада 2018

На минулому тижні тривали ремонтні роботи на дорозі від Буртів до Цвітківського відділення. Ця ділянка автошляху, а це понад 5...

Пошта створює проблеми селянам

on 15 листопада 2018

Скорочення кількості поштових відділень, зокрема й на Шполянщині набирає обертів. Дісталася ця проблема й до Капустиного. Як повідомила виконуюча обов’язки...

У Вільшані теж готуються до виборів

on 15 листопада 2018

Вільшана, що в Городищенському районі, готується стати центром об’єднаної територіальної громади, до якої, крім Вільшанської селищної, увійдуть Петриківська, В’язівська, Вербівська,...

Не зволікайте з отриманням першого паспорта

on 15 листопада 2018

Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт (ID-картку). Завчасно подбати про оформлення документа необхідно випускникам загальноосвітніх навчальних...

В районі нові директори, а в ОТГ — школи

on 01 листопада 2018

Відбулася позачергова 29 сесія районної ради VІІ скликання, яку наприкінці засідання самі ж депутати назвали найкоротшою у році. Можна ще...

Субсидії та «теплі кредити» допоможуть українцям максимально безболісно перейти на нові газові тарифи

on 01 листопада 2018

Щоб полегшити жителям України перехід на нові газові тарифи, Кабмін сьогодні впроваджує стратегію посилення соціального захисту населення. Після тривалих переговорів...

У листопаді істотно подорожчає телефонний зв’язок

on 01 листопада 2018

З 1 листопада в Україні піднімуть ціни на користування стаціонарним телефонним зв’язком. Згідно рішення Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сфері...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.