­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Неділя, 22 липня 2018
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < жовтня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Не раз бувало, що відпочиваючи влітку біля моря, зустрінеш у магазинах на півдні країни продукцію ПрАТ «Шполянський завод продтоварів». Та найдальші куточки України — зовсім не межа, де можна побачити солодощі ТМ «Жайвір» виробництва одного з найвідоміших шполянських підприємств. Халва, козинаки, грильяжі та інша продукція полюбилася і споживачам з Ізраїлю, Молдови, Німеччини, Польщі, Прибалтики, Латвії, Румунії та США.

— На заводі нині трудяться майже 280 працівників, — розповідає директор Олег Кошовий. — Водночас ми запрошуємо жителів міста і району на роботу в кондитерський цех. Нині тут колектив трудиться у дві зміни, однак незабаром плануємо налагодити роботу у три зміни. До слова, останнім часом на нашому підприємстві зросла заробітна плата, поступово оновлюємо обладнання у цехах. Близько півтора року тому у нас встановлена і діє нова сучасна формувальна лінія для виробництва козинаків та грильяжів, яка дозволила частково автоматизувати виробництво, тим самим підвищити ефективність роботи працівників.Також майже рік діє нова формувально-прокаточна машина у халвичному цеху. Обидві вони вітчизняного виробництва. Відтестувавши придбане раніше обладнання, замовили ще й третю лінію для покращення виробництва грильяжів з повітряних зерен рису та кукурудзи.

Як і раніше, виготовляється якісна і смачна продукція у халвичному, майонезному, ковбасному цехах. Надаються послуги із заміни насіння соняшнику та пшениці на продукти їх переробки та ін. (борошно, олію, крупи, макаронні вироби, цукор). І саме така багатопрофільність заводу продтоварів, на думку Олега Миколайовича, дозволяє витримувати конкуренцію на сьогоднішньому ринку харчової продукції.

Так склалося роками, що зазвичай влітку на підприємстві зростає попит на виробництво чіпсів та різноманітних снеків, тоді як в холодну пору року споживачі частіше купують козинаки, іриси та інші закуски до чаю та кави.


Щиро вітаємо усіх працівників харчової промисловості району, колектив, пенсіонерів та акціонерів ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» з професійним святом.

Завдяки вашій самовідданій праці нам вдалося завоювати передові позиції на внутрішньому продовольчому ринку, привернути до себе увагу споживачів за кордонами України. Оновлюється асортимент продукції, поліпшується якість, удосконалюються механізми організації виробництва – і це плоди ваших невтомних зусиль.

Трудівники галузі щодня доводять: харчовик – професія, якою можна пишатися, адже ви докладаєте багато зусиль для задоволення попиту населення на високоякісні харчові продукти.

Міцного вам здоров’я, добра, злагоди, нових трудових звершень!

Від імені адміністрації ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» директор Олег Кошовий


— У кондитерському цеху мають роботу до 70 осіб, — пояснює начальник цеху Любов Садловська. — І ми не проти, аби кількість працюючих зростала. За добу в середньому виготовляється чотири тонни солодкої продукції. Крім козинаків, грильяжів, ірисів, розпочали виробництво також цукерок «LІke» на основі арахісу, грецьких горіхів, кокоса, сухофруктів, какао-порошку та іншої корисної натуральної сировини. Асортимент нашої продукції постійно розширюється і вже днями розпочнемо виготовлення цукерок «Like» на фруктозі.

 Любов Іванівна та її колега, головний технолог Світлана Рожнятовська проводять невелику екскурсію кондитерським цехом, де апетитно пахне щойно увареними козинаками.

— На заводі значна увага приділяється безпечності харчових продуктів, сировини, з якої виготовляються наші смаколики. Для цього задіяна система управління якістю ISO22000:2005, — додає Світлана Юліанівна. — На першому етапі сировина та допоміжні матеріали проходять вхідний контроль в лабораторії підприємства. Далі все це сіється, інспектується, горіхи обсмажуються і вже потім подаються у виробництво. Після чого відбувається уварювання карамельної маси, змішування інгредієнтів відповідно до рецептури, готова продукція потрапляє на формувально-охолоджувально-розрізальну машину. А вже звідти кожна плитка подається на зважування та пакування.

У працівників цеху кожен рух їхніх вправних рук відпрацьований до автоматизму, поряд з досвідченими трудівниками набуває досвіду молодь. Є чому повчитися у бригадирів Валентини Поліщук, Людмили Титаренко, Світлани Іващенко, варників Любові Середюк, Вікторії Кравченко, Світлани Рашевської, Людмили Голобор. Згадані трудівники пройшли всі етапи виробництва у цеху, десятиліттями виготовляючи шполянські ласощі.

Серед тих, хто нещодавно прийнятий на роботу, є люди, які повернулися із закордонних заробітків. Вочевидь, оцінили той важливий фактор, що на заводі продтоварів регулярно виплачується заробітна плата та кожен працівник має оплачувану відпустку, соціально захищений.

Ольга Качан

   

Актуальні новини

Губить людей не вода...

on 20 липня 2018

Згідно з Всесвітнім рейтингом здоров’я, наша держава — 14-та із 183 країн за кількістю смертей, спричинених уживанням алкогольних напоїв (у...

Хто «гальмує» пільгове перевезення

on 20 липня 2018

Відбулося засідання комісії під головуванням заступника голови райдержадміністрації Ольги Шпиці, на якому спільно з сільськими головами обговорювалося питання пільгового перевезення...

А пенсіонери й не знають, що воно, оте ОТГ

on 13 липня 2018

Павлівка завжди була частиною Матусова і водночас вважалася ніби відокремленою. Багато років тут діяв успішний і знаменитий Матусівський радгосп, де...

В газети розширилася географія читачів

on 05 липня 2018

Другий рік розпочався, як редакція газети «Шполянські вісті» після роздержавлення шляхом перетворення стала ТОВ «Редакція газети «Шполянські вісті» і випускає...

Забудовники платять свої кошти, через бездіяльність міськради

on 05 липня 2018

Проблема з оновленням (коригуванням) генерального плану Шполи виникла не сьогодні і не вчора. Її вже називають «проблемою з бородою». Справа...

ЗАЯВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АСОЦІАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ МЕДІА

on 05 липня 2018

У День Конституції України Національна асоціація українських медіа (НАУМ) нагадує можновладцям, що право громадян на інформацію має найвищий конституційний захист....

За красою ставайте… у чергу

on 05 липня 2018

З одного боку, проблем в українців, як і в земляків-шполян, сьогодні вистачає. З іншого боку, наші жінки, якими б не...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.