­Поділіться новиною

Будь ласка, заповніть всі обов'язкові поля.
Я згоден з вашими правилами і умовами
Відправляючи цю форму, ви приймаєте нашу політику конфіденційності.
captcha
Перезавантажити
Поділитись новиною
Вівторок, 21 листопада 2017
-------------------------------
 
Ми на Facebook
 
<< < липня 2017 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Уже п’ять років, відколи підприємство, де виготовляється головний продукт харчування українців — хліб, перейшло у власність СТОВ «Агроспілка». За ці роки ВП «Шполянський хлібозавод» не занепадав, а навпаки — розширив асортимент продукції, поступово нарощує потужності, надаючи роботу жителям райцентру та довколишніх сіл.

— Нині наш завод, який не припиняє своєї роботи ні вдень, ні вночі, забезпечує роботою 165 осіб, — розповідає директор Шполянського хлібозаводу Ігор Матіка. — Крім того, плануємо, що незабаром додасться ще зо 25 робочих місць завдяки запуску нової лінії з виготовлення пряників.

В останні роки на підприємстві працюють як над покращенням якості та розширенням асортименту хлібо-булочної продукції, зовнішнього вигляду території підприємства, так і над впровадженням енергозберігаючих технологій. Тут з’явилася нова огорожа, набув сучасного вигляду фірмовий магазин заводу, прохідна.

Аромат свіжоспеченого хліба та здоби відчувається не те що в коридорах будівлі підприємства, а й на вулиці. У цеху працівники денної зміни вправно замішують тісто, інші формують палянички, а треті працюють біля печей, закладаючи та виймаючи після випічки готовий хліб. З-під рук Вадима Кравченка, Володимира Яцковського, Надії Чекаданової та Тетяни Чалої швидко з’являються охайні й однакові за розміром палянички, які ще мить тому були шматочками тіста. Вони виготовляють хліб «Дарницький», який через кілька годин вишикується ароматними і ще теплими паляницями на полицях шполянських магазинів.

Якщо над виготовленням здоби чаклують переважно жінки, то біля печей — чоловіки.

— Закладати хліб у печі необхідно швидко, до того ж, ця робота трудомістка. Виймати готову продукцію також необхідно швидко і вправно. Саме тому цим у нас займаються чоловіки, — пояснює головний технолог підприємства Роман Піскорскі.

До речі, за останні років зо три на хлібозаводі на місці старих з’явилося шість нових енергозберігаючих печей.  Сучасне обладнання допомагає зменшити затрати на виготовлення хлібо-булочних виробів. За словами директора заводу, зараз підприємство працює без використання газу, ціна на який постійно зростає, тягнучи за собою підвищення собівартості продукції. Приміщення опалюють твердопаливними котлами.

За добу на шполянському хлібозаводі випікають 10 тонн хліба та булок, які до смаку споживачеві та реалізуються не лише на Шполянщині, а й на території Черкаської області. Зокрема, свіжу продукцію заводу можна придбати в супермаркетах «АТБ», а також у Новомиргородському районі Кіровоградської області.

Цілодобово кипить робота й у млині підприємства, який відновив свої потужності з приходом до керівництва Ігоря Івановича Матіки. Тут переробляють до 30 тонн пшениці за добу, забезпечуючи хлібозавод сировиною.

Замінити пшеницю на борошно, макаронні вироби можуть і жителі району, звернувшись до пункту обміну, у магазин, що на території заводу. Тут же бажаючі мають змогу замовити у підприємця Тетяни Зачепи, яка орендує приміщення відремонтованого торгового закладу, короваї на весілля чи з іншої нагоди, а також придбати найсвіжіший хліб, іншу продукцію.

Нові вироби підприємства — лаваш, рогалики «Чіполіно», цибулевий багет, а ще — пиріжки з капустою, вишнями, яблуками — з’явилися на полицях магазинів відносно недавно, але припали до смаку споживачам, а часто — дітям. Їх аромат просто не дозволяє пройти повз ті ж рогалики, не поклавши пару-трійку до кошика. З найновіших розробок, які вже можна побачити в продажу — хліб молочний з додаванням молока та хліб кукурудзяний із суміші пшеничного та кукурудзяного борошна.

Головний технолог ділиться новиною, що незабаром шполянський хліб реалізуватимуть також у поліетиленових пакетах з кліпсою. Нині нова упаковка на етапі розробки.

Аби здешевити процес доставки продукції до споживачів, автомобілі хлібозаводу працюють на пропані. За якийсь місяць, як запевняє директор, тут планують відкрити власну заправну станцію, де обслуговуватимуть як автомобілі підприємства, так і жителів району.

Ольга Гриценко

Актуальні новини

Поросятко без довідки ветеринара несе небезпеку, або як влада зреагувала на критику ветеранів

on 16 листопада 2017

Минулої суботи і неділі на центральному ринку за участі представників правоохоронних органів, Держпродспоживслужби, лабораторії ветеринарної медицини та районного споживчого товариства...

Годуємо Європу?

on 09 листопада 2017

Експорт харчів та аграрної продукції до країн ЄС нинішнього року порівняно з минулим зріс на 39,8%, сягнувши 4,177 млрд. дол....

У «Престижі» відкриють промтоварний магазин

on 09 листопада 2017

На першому поверсі супермаркету «Престиж» тривають ремонтні роботи. Усі відділи, які працювали на першому поверсі, перенесено на другий. А шполяни...

Школи зобов’язали опублікувати фінансову звітність

on 09 листопада 2017

Школи зобов’язані опублікувати свою фінансову звітність за доходами і видатками до 1 грудня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Європа з’їла наші яйця!

on 09 листопада 2017

Чому різко підскочили ціни? Українці по своїх спорожнілих гаманцях відчули ріст агроекспорту.

Шполянську міськраду визнали порушником закону

on 02 листопада 2017

Виконавчий комітет Шполянської міської ради не провів конкурс на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у межах міста Шпола....

Депутат Богач відщипнув у кума земельку

on 02 листопада 2017

Нещодавно розповсюдилася інформація, що депутат об’єднаної територіальної громади, він же директор СТОВ «Маяк-Агро» (підприємство є складовою частиною СТОВ «ЛНЗ -Агро»)...

Copyright © Офіційний сайт газети «Шполянські Вісті». Всі права захищено. При використанні наших публікацій посилання на «Шполянські Вісті» обов’язкове.